Our Story

Svensk-tillverkad

Ankarsrum Assistent Original tillverkas och monteras för hand i industriorten Ankarsrum i Småland. Köksmaskinen är byggd för att hålla och har 7 års garanti. Varje maskin testas individuellt innan den lämnar fabriken.

Kvalitét

När vi började göra köksassistenter ville vi två saker: underlätta i köket och erbjuda kvalitet. Idag vet vi att hållbarhet är viktigare än någonsin – och att matlagningen har blivit ett sätt att slappna av och umgås. Vi bygger assistenter som orkar med att jobba precis som du vill och prestera på högsta effekt så länge du behöver. För att kunna hantera 5 kilo deg krävs till exempel en motor som orkar jobba hårt och länge.

Hållbarhet

När du köper en Ankarsrum Assistent Original gör du en investering i kvalitet. Vi gjuter själva och står bakom varenda liten del i maskineriet. Hållbarhet, från början till slut.

Drift-säkerhet

Vi startade 1940 och har sedan 1969 tillverkat våra assistenter i Ankarsrum, en liten stad i Småland i södra Sverige. Det sägs att smålänningar är snåla och helt i småländsk anda gör vi därför assistenter som inte bara är till för att förenkla och göra det ännu roligare i köket – de är gjorda för att hålla också.

Uthållighet

Vi vet att din Assistent Original från Ankarsrum kommer att tåla det mesta. Inte minst bakning, där du kan göra så mycket som 5 kilo deg åt gången. Det innebär inte mindre än 150 bullar eller fem limpor. Inte illa, om vi får säga det själva.